Onderstaand portretten bestaan van dichtbij gezien slechts uit een lijnenspel, willekeurige vlekken of tekst. Hoe meer afstand men neemt van het werk hoe duidelijker het portret tot z'n recht komt. Alles is geknipt waardoor het geen grafisch werk is wat men op het eerste gezicht zou denken. Ik maak ook portretten in opdracht.

uit 2004 tot 2017 (klik op de afbeelding om het werk groter te bekijken)
stuur een bericht naar de kunstenaar

De schilder II

De schilder II

2017

Gesneden en geknipt portret uit wit tyvek

Hallo?

Hallo?

2017

Geknipt en gesneden portret uit wit tyvek

De schilder

De schilder

2017

Geknipt/gesneden/gescheurd portret van de schilder Pablo Picasso, uit zwart origamipapier.

De kunstenaar

De kunstenaar

2017

Portret geknipt/gesneden/gescheurd uit verschillende lagen papier.

De schrijfster

De schrijfster

2016

Geknipt/gesneden/gescheurd/gestanst letter-portret in meerdere lagen van zwart en grijs origamipapier, met hierin verwerkt de volgende haiku: zonder aarzeling, stap jij door je spiegelbeeld: nogmaals herboren.

De dichter

De dichter

2016

Geknipt/gesneden/gescheurd letter-portret in meerdere lagen van zwart en grijs origamipapier, met hierin verwerkt de volgende haiku: Beeld, zonder woorden zoeken naar betekenis in geknipte vorm

Barcode Beatrix

Barcode Beatrix

2013

In dit knipwerk zitten drie portretten van onze koningin verscholen, één bijna recht van voren, van opzij, en een stuk vingerafdruk door de vorm van de lijnen. De portretten zijn uit zwart papier geknipt op een witte achtergrond.

Nina Simone

Nina Simone

2013

Portret van Nina Simone, geknipt uit wit papier en zwart gespoten. geïnspireerd door een van haar LP hoezen.

Willem-Alexander

Willem-Alexander

2013

Barcode portret van Willem-Alexander, zowel geportretterd van voren als van opzij.

Wraak van de vogels

Wraak van de vogels

2013

Knipwerk van vrouw die wordt aangevallen door vogels. Geknipt en gesneden uit tyvek.

Verloren herinnering (Zelfportret III)

Verloren herinnering (Zelfportret III)

2006

Vervormd portret van mijzelf, geselecteerd in de eerste voorronde voor een expositie in het Boijmans in het kader van Bregjes rondleidingen. Herinneringen worden vervormd door de tijd en vervagen, daarom is het beeld van mezelf ook vervormd en vaag.

Barcode sculptuur

Barcode sculptuur

2008

Deze foamsculptuur gaat een paar stappen verder dan de platte portretten die ik totnogtoe heb uitgesneden en komt dichterbij de essentie van een barcode. Van één zijkant is een pure vorm zichtbaar terwijl van de andere kant een portret tevoorschijn komt als het gezichtspunt wordt gewijzigd naar het midden. Van een afstand lijken er ook verschillende grijswaarden in het werk te zitten, hetzelfde effect alsof je kijkt naar de skyline van Manhattan vanaf de veerboot. Maar beide grijswaarden zijn slechts gezichtsbedrog, dit werk bestaat namelijk alleen uit zwart, en wit. De wereld kan grijs lijken door toegeknepen ogen, maar bij een scherpe blik blijken er meer nuances te bestaan Het gezicht dat vanaf de voorkant het best zichtbaar is, is een vervormd portret van mijn moeder. Het evenwicht van de verschillende lagen waaruit het werk bestaat hebben verschillende waarden.

Liz

Liz

2004

Door vervorming en bewerking van meerdere foto's heb ik een kruising bewerkstelligt tussen Liz Taylor en Lady Penelope. (oplage: 2, 1 verkocht)

Lady Penelope

Lady Penelope

2004

Vervormd portret van 'Anneke' dat doet denken aan Lady Penelope van the Thunderbirds.

Mona Lisa

Mona Lisa

2004

Geknipt portret van de Mona Lisa van Leonardo Da Vinci.

Sophia Loren

Sophia Loren

2004

Geknipt portret van Sophia Loren in haar jongere jaren, verkrijgbaar in print op canvas, prijs € 150,- voor 25 x 55 cm (oplage: 6), andere afmetingen op aanvraag. Geïnspireerd op meerdere foto's.

Dubbel Kim

Dubbel Kim

2004

Portret van en voor een vriendin, gesneden na een middag foto's van elkaar nemen.

Vissersjongen

Vissersjongen

2004

Aan eenen jongen visscher Rozen zijn niet zoo schoon als uwe wangen, Tulpen niet als uw bloote voeten teer, En in geen oogen las ik immer meer Naar vriendschap zulk een mateloos verlangen. (Jacob Israël de Haan (1881-1924))

Sharbat Gula

Sharbat Gula

2004

Uitgesneden en geknipt portret geïnspireerd op de beroemde foto van het Afghaans meisje (met toestemming van Steve McCurry). Dit portret is ook verkrijgbaar als koelkastmagneet (53x79mm) voor €5 ex verzendkosten. Wees er snel bij, want op = op!