De link tussen knipkunst en tatoeages

Begin jaren negentig ongeveer maakte ik het knipwerk hiernaast (bovenste) en niet veel later vroeg iemand of hij het mocht gebruiken als logo voor zijn bedrijf/praktijk. Ik zei meteen ja en kreeg een pakket kaarten opgestuurd, briefpapier en een visitekaartje, allemaal met mijn knipwerk in het klein. Later ben ik nog wel eens gebeld door een vriendin die mijn knipwerk als logo had gezien op een beurs, of ik dat wel wist! Zij had namelijk een van de drie originelen.

Mijn knipwerk doet meer mensen denken aan tatoeages en ik heb er wel eens over nagedacht om er zelf eentje te laten zetten. Vervolgens ben ik bang dat ik niet veel later een mooier knipwerk maak. Voor mezelf is er nooit eentje mooi genoeg. Ik heb wel in photoshop een foto van mijn bovenarm gebruikt om er knipwerk overheen te zetten.

De kleinzoon van dezelfde man vond mijn knipwerk wel mooi genoeg en heeft deze in 2009 op zijn linkerschouder laten zetten en foto's laten maken van het proces. Het is een fascinerend en vreemd idee dat iemand een ontwerp van mij op zijn schouder heeft. Aan de andere kant zou ik ze ook op bestelling kunnen maken natuurlijk.