Over mij en mijn werk

Diep van binnen ben ik een multipotencialist, verschillende technieken en materialen hebben mijn interesse, maar mijn focus ligt bij papier. In mijn knipkunst gebruik ik vrij weinig kleur omdat ik met zwart en wit eigenlijk alles al kan zeggen en laten zien, maar mijn collages zijn juist heel intens en kleurrijk. Papierknipkunst is net als beeldhouwen een soort omgekeerd scheppen. Ik haal weg wat overtollig is, wat overblijft is het kunstwerk. Ook ga ik letterlijk en figuurlijk de duisternis in en maak daar licht, letterlijk in zwart papier, figuurlijk bij een moeilijk onderwerp. Op sociale media post ik regelmatig kleine relevante projecten in de vorm van kleine knipwerken of werk dat half af is. Soms probeer ik grenzen op te zoeken, wat kan het materiaal aan en vooral testen wat ik zelf kan bereiken. Ik merk dat er vaak nog veel meer mogelijk is, dat er nog zoveel valt te ontdekken, dat er meerdere manieren zijn om de bijzondere wereld waarin wij leven op een andere manier te laten zien.

In jaartallen

Geboren in 1974

  • (1994-1997) Vakschool Edelsmeden Amsterdam
  • (2005-2008) Bachelor Media & Cultuur aan de UvA
  • (2008-2009) Master Nieuwe Media aan de UvA
  • (2019-2020) BIK (beroepskunstenaars in de klas) aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten

Verder ben ik voornamelijk autodidact naast enkele relevante (zomer)cursussen zoals: schilderen met olieverf, modeltekenen, schoenen maken, kleding maken, moulage, zeefdrukken, animatie. Ik woon en werk in Amsterdam.

Mijn materiaal en techniek

De materialen die mij het meeste aanspreken om mee te werken zijn dunne flexibele materialen waarin ik kan knippen en die ik kan vouwen, zoals papier, stof, leer, maar ook kunststoffen zoals tyvek. Naast herkenbaar werk maak ik ook meer abstractere ontwerpen zoals mijn barcode portretten die subtiele grijswaarden suggereren.

Masterclasses en opdrachten

Regelmatig geef ik workshops en masterclasses in papierknippen, collages of papierarchitectuur. Ik leer kleine of grote groepen de basis van de knipkunst en bijvoorbeeld vouwen en hoe zij ideeën om kunnen zetten in beeld. In opdrachten voor bedrijven, instellingen of particulieren vind ik het fijn als ik een verhaal kan verwerken in mijn ontwerp, ik werk het liefst heel persoonlijk.